Muziekgroep

Geschiedenis

In februari 1987 heeft Jacqueline Verhofstad het initiatief genomen om muziek te gaan maken met mensen met een functiebeperking op het verstandelijk vlak. In 1984 afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg als docerend musicus en daarna heeft zij zich gespecialiseerd in het werken met deze doelgroep.

Voor de oprichting heeft Jacqueline contact gelegd met de VOGG regio Gemert (het huidige KansPlus). Zij behartigen de belangen en organiseert diverse activiteiten voor ouders, verwanten en cliënten.

De drumband van ‘Nooit Gedacht’ repeteert iedere zaterdag en ook vinden er wekelijks individuele keyboard, accordeon, zang en gitaarlessen plaats. Ongeveer een keer per 2 maanden, repeteren alle muzikanten in het Groot Orkest. Dit is evenals de optredens al vaak een feest op zich. De muzikanten genieten ontzettend van het musiceren en voelen zich echte artiesten.

In de loop der jaren is het instrumentarium steeds gevarieerder geworden en het repertoire groeit nog steeds. Ook bleken er enkele getalenteerde zangers en zangeressen tussen de muzikanten te zitten. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige muziek, waarbij natuurlijk de muziek van Jan Smit, Frans Bauer, Nick & Simon en Guus Meeuwis niet ontbreken. Uiteraard worden die dan vertolkt door eigen artiesten.

“Nooit Gedacht” is een voorbeeld van integratie en acceptatie van mensen met een beperking op het verstandelijk vlak. De samenwerking van iedereen binnen de groep is heel hecht en zorgt ervoor dat deze muzikanten het gevoel hebben dat ze iets betekenen voor de samenleving. Ze zijn muzikaal en hebben veel succes bij het publiek. Plezier in het samen muziek maken staat dan ook hoog in het vaandel.

Een optreden bijwonen van “Nooit Gedacht” is een ervaring op zich. Het enthousiasme van de muzikanten brengt vaak ontroerende reacties teweeg. Zij voelen zich op deze manier gewaardeerd en een volwaardig lid van onze samenleving. “Nooit Gedacht” wordt al ruim 33 jaar draaiende gehouden zonder subsidie en enkel met ondersteuning van KansPlus, Vrienden van “Nooit Gedacht” en soms giften van ondernemers/bedrijven die ons een warm hart toedragen. “Nooit Gedacht” heeft dan ook al vele harten sneller doen kloppen.

Niet voor niets is het lijflied: “SAMEN STAAN WE STERK”.